Blogist

„Nädala autor” on osa samanimelisest suuremast projektist, millega Tartu Linnaraamatukogu alustas 2005. aasta lõpul. Projekti ülesanne on ennekõike kirjanike ja nende loomingu tutvustamine ning seeläbi lugejates huvi äratamine. Ilukirjanduse autorite kõrval tutvustatakse ka kunstnikke, filmirežissööre, heliloojaid, kriitikuid, tõlkijaid ja erialaraamatute autoreid (bioloog, geograaf, ajaloolane jne).

Nädala autorina esitletakse esmajärjekorras raamatukokku külla kutsutud kirjanikke, kunstnikke, muusikuid jt, kellega huvilistel on võimalus siin kohtuda. Seega pakub „Nädala autori” rubriik teavet raamatukogus esinevate autorite kohta ja viib ühe nimetaja alla suure osa raamatukogu sündmustest – kohtumised kirjanikega, raamatuesitlused, luuleõhtud, filmiõhtud, näitused, kontserdid.

„Nädala autori” rubriigis tutvustame ka kirjandusklassikuid, juubilare, välismaiseid autoreid, hetkel aktuaalseid persoone. Kokkuvõtvalt võib öelda, et nädala autoritena tõstame esile loomeinimesi, kes meie arvates väärivad tähelepanu ja soovitamist. „Nädala autori” koostaja aastatel 2005-2023 oli Andrus Allikvee. Alates aastast 2024 haldab rubriiki Klaari Tamm.